JUHA OD PILEĆIH SRCA

POTREBNO:
300 g pilećih srca
2 mrkve
1 kriška celera
1 korijen peršina
1 žličica ljute paprike
250 g šampinjona
sol
mljeveni papar
50 g maslaca
60 g glatkog brašna
1,25 l juhe od telećih kostiju ili
goveđe juhe
peršinov list

NAČIN PRIPREME:
Pileća srca oprati i narezati na tanke rezance . Oprati korijenasto povrće očistiti ga i narezati na kockice. Očistiti i oprati šampinjone pa ih narezati na listiće. Sitno nasjeckati oprani peršinov list. U približno 1,25 l juhe mekano skuhati srca i narezano korijenasto povrće. Na rastopljenom maslacu zlatno–žuto popržiti brašno. Zaliti juhom i dodati narezane šampinjone. Začiniti solju, paprom i ljutom paprikom pa pustiti neka 15 minuta lagano kuha na slaboj vatri. Juhu poslužiti toplu, a prije posluživanja posuti je sitno kosanim peršinom.