tag:blogger.com,1999:blog-12110587648565311572024-03-13T08:06:03.795-07:00Juhe receptiUnknownnoreply@blogger.comBlogger43125tag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-34169492300835653942010-01-15T08:05:00.001-08:002010-01-15T08:05:48.993-08:00JUHA OD PŠENICEPOTREBNO: 4 osobe<br />
<br />
150 g suhe pšenice<br />
150 g suhi kestena<br />
150 g naglavičastog zelja<br />
1 mrkva<br />
1 glavica luka<br />
1 žlica kumina<br />
1 žlica ulja<br />
muškatni oraščić<br />
papar<br />
sol <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Tri dana prije namočite pšenicu u vodu i vodu mijenjajte dva puta dnevno. Zadnji dan stavite i kestenje da se namača. Nakon tri dana isperite pšenicu i kestenje i stavite u lonac pa dodajte narezanu mrkvu i luk. Ulijte oko 3 litre vode i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Potom u lonac stavite narezano zelje, posolite pa kuhajte još 40 minuta. Sve zalijte uljem, popaprite, pospite muškatnim oraščićem, kuminom, dobro promješajte i poslužite.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-19739168454897482512010-01-15T08:04:00.003-08:002010-01-15T08:04:51.046-08:00JUHA OD PILEĆIH SRCAPOTREBNO: <br />
300 g pilećih srca <br />
2 mrkve <br />
1 kriška celera <br />
1 korijen peršina <br />
1 žličica ljute paprike <br />
250 g šampinjona <br />
sol<br />
mljeveni papar <br />
50 g maslaca <br />
60 g glatkog brašna <br />
1,25 l juhe od telećih kostiju ili <br />
goveđe juhe <br />
peršinov list <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Pileća srca oprati i narezati na tanke rezance . Oprati korijenasto povrće očistiti ga i narezati na kockice. Očistiti i oprati šampinjone pa ih narezati na listiće. Sitno nasjeckati oprani peršinov list. U približno 1,25 l juhe mekano skuhati srca i narezano korijenasto povrće. Na rastopljenom maslacu zlatno–žuto popržiti brašno. Zaliti juhom i dodati narezane šampinjone. Začiniti solju, paprom i ljutom paprikom pa pustiti neka 15 minuta lagano kuha na slaboj vatri. Juhu poslužiti toplu, a prije posluživanja posuti je sitno kosanim peršinom.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-32425213048866621992010-01-15T08:04:00.001-08:002010-01-15T08:04:22.236-08:00JUHA OD PEČURKIPOTREBNO: <br />
200 g pečurki<br />
2 žlice brašna<br />
1 l mesne juhe<br />
maslac<br />
peršin<br />
sol<br />
papar <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Izrežemo pečurke na komade i pirjamo ih sa maslacem i peršinom. Dodamo im zatim 2 žlice brašna pa sve prelijemo sa mesnom juhom i lagano kuhamo 15-20 minuta. Kad juha prokuha dodamo 3 umućena jaja.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-74807371992423301682010-01-15T08:03:00.003-08:002010-01-15T08:03:58.568-08:00JUHA OD OSLIĆAPOTREBNO: <br />
2 fileta oslića<br />
češnjak<br />
2 krumpira<br />
lovorov list<br />
peršinov list<br />
Vegeta<br />
malo bijelog vina<br />
limun<br />
maslinovo ulje<br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Na maslinovo ulje vrlo kratko staviti češnjak, dodati na rezance izrezanog oslića, na sitne kockice rezani krumpir, vegetu i kuhati poklopljeno u vrlo malo vode. Kad krumpir bude kuhan, sve izgnječiti ili izmiksati, dodati vode za količinu juhe koju želimo (za 4 osobe), lovorov list, sol i papar po želji te nakon prvog vrenja i malo bijelog vina te peršinov list. Kuhati još malo, po želji jače začiniti vegetom ili paprom i poslužiti uz kiselo vrhnje i kriškice limuna na rubu tanjura.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-35431416353306468772010-01-15T08:03:00.001-08:002010-01-15T08:03:36.430-08:00JUHA OD LEĆE S HRENOVKAMAPOTREBNO: <br />
200 g leće <br />
1 krumpir <br />
1 stručak celera <br />
1 mrkva <br />
1 luk <br />
1 žlica ukuhane rajčice <br />
1 kocka koncentrata juhe <br />
4 hrenovke <br />
peršin<br />
sol i papar <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Leću namočimo večer uoči kuhanja. Idućeg dana se iscijedi i stavi u lonac sa posoljenom vodom. Dodati nasjeckanu i pirjanu mrkvu, celer, luk i kockicu koncentrat juhe te rajčicu. Stavite da se lagano kuha, po potrebi dolijevati vodom sve dok leća ne omekša. Naribani sirovo oguljeni krumpir dodati leći i popapriti. Nekoliko minuta prije posluživanja juhi dodati hrenovke narezane na kolutiće i nasjeckani peršin.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-90414561930168016062010-01-15T08:02:00.002-08:002010-01-15T08:02:52.764-08:00JUHA OD KUPUSAPOTREBNO: <br />
200 g kupusa<br />
50 g maslaca<br />
2 jaja<br />
tankih rezanaca<br />
2 l vode<br />
papar<br />
sol <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Očišćeni kupus isijecite, staviti na umjerenu vatru bez tekućine i masnoće. Miješajte dok ne omekša a zatim baciti vodu koju pusti. Dodajte maslac, popržite, prelijte vrućom vodom, posolite i poparite. Kuhajte desetak minuta. Odvojite bjelanjke, stavite ih u juhu i istucite. Dodajte zatim rezance i kuhajte još desetak minuta. U posebnoj posudu razmutite žumanjke s malo juhe i uspite u juhu.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-21734935133060190222010-01-15T08:02:00.000-08:002010-01-15T08:02:22.695-08:00JUHA OD GLJIVAPOTREBNO: <br />
250 g svježih gljiva <br />
2 žlice maslaca <br />
1 žlica peršina <br />
tost <br />
1 kocka koncentrata goveđe juhe <br />
papar<br />
sol<br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Očišćene i oprane gljive isjeckajte na rezance i stavite u posudu da se malo pirjaju u vlastitom soku. Potom dodajte maslac, i kada se on istopi dodajte papar, sol i peršin. U manji lonac stavite litru vode i kocku koncentrata goveđe juhe te pustite da proključa. Juhi dodajte gljive, još malo prokuhajte i služite sa tostom.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-87012822280988815042010-01-15T08:01:00.001-08:002010-01-15T08:01:32.490-08:00JUHA OD DOMAĆE KOKOŠIPOTREBNO: <br />
800 grama domaće kokoši<br />
300 grama mrkve <br />
50 grama celera (korijena) <br />
100 grama tjestenine za juhu <br />
peršin<br />
sol<br />
luk <br />
papar u zrnu <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Kokošije meso s kostima, korijen celera, očišćenu mrkvu, luk (izrezan na veće komade) stavite u hladnu vodu. Posoliti popapriti i kuhati na laganoj vatri oko dva sata. Izvadite meso, juhu procijedita te u nju ukuhajte tjesteninu. Pureće meso koje ste izvadili možete poslužiti posebno ili ga usitniti i poslužiti u juhi.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-48626556930933783242010-01-15T08:00:00.002-08:002010-01-15T08:00:26.852-08:00JUHA OD CELERAPOTREBNO: <br />
1 korijen celera<br />
1-2 glavice luka<br />
2 dl kiselog vrhnja<br />
2 žumanjka<br />
1 kocka koncentrata za juhu<br />
1/2 limuna <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
U slanu vodu stavite kuhati celer i luk koji ste prethodno isjekli na kriške. Dodajte sok od limuna i kocku koncentrata za juhu. Kad se celer skuha, procijedite juhu a celer i luk propasirajte i vratite u juhu. Skinite s vatre i juhu začinite s žumanjcima i kiselim vrhnjem.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-87034375358606882972010-01-15T08:00:00.000-08:002010-01-15T08:00:04.139-08:00JUHA OD BIJELOG GRAHA <br />
POTREBNO:<br />
<br />
200 g bijelog graha<br />
2 mrkve<br />
2 glavice luka<br />
2 poriluka<br />
4 rajčice<br />
5 žlica maslaca<br />
1 šalica listova kiselice<br />
1 šalica vrhnja<br />
4 kriške bijelog kruha<br />
sol, bijeli papar <br />
<br />
NAČIN PRIPREME:<br />
<br />
Grah namačemo u hladnoj vodi 12 sati. Mrkve ostružemo i narežemo na kocke. Luk ogulimo i narežemo na kolutiće. Poriluk temeljito operemo, očistimo i narežemo na ploške. Rajčice ogulimo i raščetvorimo. Pristavimo litru vode. U veliku loncu ugrijemo 3 žlice maslaca. Na njemu popržimo luk, mrkvu i poriluk. Dodamo rajčice i grah s vodom u kojoj se namakao, te zalijemo s toliko kipuće vode da povrće bude dobro pokriveno. Juhu posolimo i popaprimo, pa je kuhamo poklopljenu 60 minuta na blagoj vatri. Listove kiselice operemo, obrišemo i narežemo na sitne rezance. Ugrijemo žlicu maslaca i na njemu stalno preokrećući pržimo kiselicu oko 15 minuta. Vrhnje umiješamo u juhu i pospemo kiselicom. Kriške kruha raspolovimo, svjetlosmeđe popržimo na ostatku maslaca, raspodijelimo u 4 duboka tanjura i prelijemo juhom.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-10644154736210894292010-01-15T07:59:00.001-08:002010-01-15T07:59:29.741-08:00JUHA S JOGURTOMPOTREBNO: <br />
2 krastavca <br />
4 dl jogurta<br />
5 dl hladne juhe od povrća<br />
3 češnja češnjaka<br />
2 žlice nasjeckanog mladog luka<br />
sok od pola limuna<br />
peršinov list <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
U mikser stavite narezani krastavac, jogurt, pola količine juhe i češnjak koji smo zgnječili. Miksajte dok sve ne postane jednolična gusta tekućina. U tu tekućinu umiješajte preostalu juhe. Pospite lukom i i sitno kosanim peršinovim listom. Ovako pripremljenu juhu možete poslužiti toplu ili hladnu.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-88784458736768979572010-01-15T07:58:00.003-08:002010-01-15T07:58:51.207-08:00JUHA S FEFERONIMAPOTREBNO: 4 osobe<br />
<br />
1,5 kg zrelih rajčica <br />
20 dag mrkve <br />
20 dag celera<br />
20 dag luka <br />
40 dag krumpira <br />
1 žutu papriku<br />
grančicu bosiljka <br />
origano <br />
ulje, ljuti feferon<br />
preprženi kruh <br />
sol <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Operite rajčice, prerežite ih na pola, izvadite im sjemenke i narežite na veće komade. Stavite ih u posudu zajedno s mrkvom, celerom, lukom i krumpirom koje ste očistili i narezali na podjednake kockice. Zalijte s pola litre vode iz Brita pročišćivača posolite i pustite da uzavrije. Smanjite plamen i kuhajte oko pola sata. Maknite s plamena i sve izmiksajte. Dobivenu smjesu prebacite u jednu posudu, po potrebi dosolite, začinite s malo ljutog feferona, dobro promiješajte i ostavite da se prohladi. Bosiljak sitno nasjeckajte, dodajte malo origana i 4 žlice ulja. Juhu podijelite u 4 zdjelice, u svaku dodajte par kapi aromatičnog ulja, u sredinu stavite kockice narezane paprike i poslužite uz proprženi kruh. Umjesto svježe paprike možeteposlužiti kockice svježeg kozjeg sira.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-54594426942045850172010-01-15T07:58:00.001-08:002010-01-15T07:58:04.186-08:00JUHA OD VRGANJAPOTREBNO: <br />
vrganji<br />
1 žlica brašna<br />
margarin<br />
1 l mesne juhe<br />
sol<br />
papar<br />
list peršina <br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Na margarinu prepržimo kosani luk, pa dodamo vrganje koje smo isjekli na male kockice. Dodamo žlicu brašna, posolimo, popaprimo i prijamo desetak minuta. Zatim dolijemo juhu i pustimo da prokuha. Pospemo sitno kosanim peršinovim listom. Poslužimo sa kockicama prepečenog kruha ili tostomUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-7428460241811805072010-01-15T07:57:00.001-08:002010-01-15T07:57:29.309-08:00JUHA OD TIKVICAPOTREBNO: <br />
1/2 kg tikvica <br />
4 dag margarina <br />
4 dag brašna <br />
1 dl kiselog vrhnja <br />
2 žumanjka <br />
sok od pola limuna <br />
peršin <br />
sol, papar <br />
<br />
NAČIN PRIPREME: <br />
Tikvice oprati, izrezati na kockice i kuhati u slanoj vodi. Na margarinu popržiti brašno svjetlo žuto, zalij sa hladnom vodom, prokuhaj i dodaj u tikvice, kada zakuha dodaj kiselo vrhnje i tučena 2 žumanjka, sok od pola limuna, peršin, sol i papar. Sve još jednom dobro zagrijati ali paziti da ne zakuha.Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-82652171940500916832010-01-15T07:53:00.003-08:002010-01-15T07:53:59.070-08:00JUHA OD ŠPAROGANAČIN PRIPREME: <br />
Kuhajte šparoge u vodi dok potpuno ne omekšaju. Otopite margarin i na njemu pirjajte luk. Kad je luk proziran i mekan dodajte celer i pirjajte još 2 minute. Umiješajte brašno pa ulijte toplu juhu. Neka lagano kuha. Nakon 2-3 minute dodajte vrhnje i izmiksane šparoge. Neka još jednom zakuha. Dodajte začine po želji, procijedite i poslužite. <br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: <br />
50 dag šparoga <br />
2 dl vrhnja <br />
8 dl pileće juhe <br />
2 glavice luka srednje veličine <br />
žlica nasjeckanih korijena celera <br />
sol, papar <br />
žlica brašna<br />
žlica margarinaUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-40784861894511681462010-01-15T07:53:00.001-08:002010-01-15T07:53:00.139-08:00JUHA OD RIŽENAČIN PRIPREME: <br />
Očišćenu i opranu rižu kuhajte u goveđoj juhi oko 30 minuta. U posudi za juhu dobro izmiješajte žumanjak i kiselo vrhnje, dodajte malo papra i soli. Dolijte lagano juhu preko ove mase te lagano izmiješajte da se izjednači. Odmah služite. <br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: <br />
1 l goveđe juhe ili juhe od kostiju<br />
3 žlice riže<br />
3 žlice kiselog vrhnja<br />
1 žumanjak<br />
papar<br />
sol Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-65834849872356772002010-01-15T07:52:00.001-08:002010-01-15T07:52:29.941-08:00JUHA OD PURANANAČIN PRIPREME: <br />
Pureće meso s kostima, korijen celera, očišćenu mrkvu, luk (izrezan na veće komade) stavite u hladnu vodu. Posoliti popapriti i kuhati na laganoj vatri oko dva sata. Izvadite meso, juhu procijedita te u nju ukuhajte tjesteninu. Pureće meso koje ste izvadili možete poslužiti posebno ili ga usitniti i poslužiti u juhi. <br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: <br />
800 g purećeg mesa <br />
300 g mrkve <br />
50 g celera (korijena) <br />
100 grama tjestenine za juhu <br />
peršin<br />
sol<br />
luk <br />
papar u zrnu Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-65540572469080764792010-01-15T07:51:00.002-08:002010-01-15T07:51:41.834-08:00JUHA OD PORILUKANAČIN PRIPREME: <br />
Margarin otopimo i na njemu popržimo isjeckani poriluk, dodamo krumpir koji smo također isjekli na kockice, promiješamo s porilukom i pržimo još malo. Zatim dodamo crvenu papriku, papar, sol i nalijemo s vodom. Kuhamo dok povrće omekša, pa vilicom izgnječimo krumpir, pospemo sitno isjeckanim peršinom i začinimo s kiselim vrhnjem. <br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: <br />
2-3 poriluka<br />
3-4 krumpira<br />
3 žlice margarina<br />
1 litra vode<br />
crvena mljevena paprika<br />
2 žlice kiselog vrhnja<br />
peršin<br />
papar<br />
solUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-50407497006320867752010-01-15T07:51:00.000-08:002010-01-15T07:51:03.887-08:00JUHA OD OVČJEG MESANAČIN PRIPREME: <br />
Meso dobro očistite od masnoća, stavite u lonac sa vodom, dodajte jušno povrće, papar, luk koji ste prethodno malozapekli na ploči, rajčicu i sol. Kuhajte dok meso potpuno ne omekša. Juhu zatim procijedite i zakuhajte sa dodatcima koje želite.<br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: <br />
1/2 kg ovčjeg mesa od buta<br />
1 vezica jušnog povrća<br />
1 glavica luka<br />
6 zrna papra<br />
1 rajčica<br />
sol<br />
Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-13169817116927278182010-01-15T07:49:00.003-08:002010-01-15T07:49:33.712-08:00JUHA OD MLADE MRKVICENAČIN PRIPREME: <br />
U posudu oko dvije minute bez masnoće propržiti integralnu krupicu i kikuruznu krupicu. Dodati izrezanu mladu mrkvu (ili izribanu na ručnom ribežu), 1 žlicu razmućenoga misoa i na vrh žličice ghia. Dodati toliko vode da dobijete željenu gustoću juhe (oko 7,5 dl). Pod tlakom kuhati 3 minute, a u običnoj posudi 10 minuta.<br />
Pri serviranju dodati isjeckan peršin i zeleno od mladoga luka.<br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: <br />
2 žlice integralne krupice<br />
2 žlice kukuruzne krupice<br />
1 kg mlade mrkvice <br />
1 žličicu misoa<br />
malo ghia (masla)<br />
Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-59788078813696166392010-01-15T07:49:00.001-08:002010-01-15T07:49:02.510-08:00JUHA OD LUKANAČIN PRIPREME: <br />
Narežite luk na kolutiće i popržite ga na maslacu. Kada luk požuti pospite brašnom i još malo popržite, pa nalijte vodu ili juhu od kostiju i kuhajte još 30 minuta. Juhu procijedite i ulijte u jušnik u koji ste stavili naribani sir. Ovu juhu možete poslužiti s preprženim kockicama kruha. <br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: <br />
250 g luka<br />
50 g maslaca<br />
1,5 l vode ili juhe od kostiju<br />
60 g brašna<br />
50 g naribanog sira<br />
solUnknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-90637419700370487942010-01-15T07:48:00.001-08:002010-01-15T07:48:30.544-08:00JUHA OD LEĆE S ČEŠNJAKOMNAČIN PRIPREME:<br />
Leću očistimo i operemo. Juhu skuhamo u velikom loncu. Glavice luka ogulimo. Dvije glavice raščetvorimo, treću narežemo na sitne kockice. Rajčice ogulimo i raščetvorimo. Češnjak ogulimo i krupno nasjeckamo. Leću s četvrtinama luka, rajčicama i češnjakom stavimo u kipuću juhu i meko skuhamo na blagoj vatri za otprilike 45 minuta; pri tom poklopac mora biti malo odškrinut. U tavi rastopimo pola žlice maslaca i na njemu uz često prevrtanje popržimo kockice luka. Juhu protisnemo, ponovno ugrijemo, začinimo solju, paprom i kimom. Malo prije posluživanja u juhu umiješamo ostatak maslaca i pospemo poprženim kockicama luka. Uz juhu se mogu poslužiti kriške limuna. <br />
<br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO:<br />
<br />
<br />
400 g oljuštenih crvenih lećinih polovica ili druga oljuštena leća<br />
2 l povrtne ili instant juhe<br />
3 glavice luka<br />
2 rajčice<br />
4 režnja češnjaka<br />
2 žlice maslaca<br />
2 žličice mljevenog pitomog kima<br />
sol, crni papar Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-25919511617763876542010-01-15T07:46:00.001-08:002010-01-15T07:46:46.879-08:00JUHA OD KUKURUZANAČIN PRIPREME:<br />
Celer i luk narezati na kockice, zrnje s kukuruza skinuti nožem s klipova pa ih sa celerom i lukom staviti u lonac Uliti 5 - 6 šalica vode dodati prstohvat soli i kuhati. Kad prokuha smanjiti vatru, poklopiti i kuhati dok celer i kukuruz ne postanu mekani. Dodati preostalu sol. ukrasiti mladim lukom i poslužiti. <br />
<br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO:<br />
<br />
<br />
4 klipa svježeg kukuruza<br />
1 korijen celera<br />
2 luka<br />
1/4 čajne žličice soli<br />
nasjeckani peršin i mladi luk Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-40847885505884115152010-01-15T07:45:00.001-08:002010-01-15T07:45:36.378-08:00JUHA OD KRUMPIRANAČIN PRIPREME: <br />
Operemo i ogulimo krumpir, isječemo ga na kockice pa ga prepržimo na malo ulja, s narezanom šunkom i lukom. Ulijemo juhu i pustimo da kuha dvadesetak minuta. Zatim zdrobimo krumpir, vratimo ga u lonac, dolijemo mlijeko, sve dobro izmiješamo, i pustimo da kuha na laganoj vatri desetak minuta.<br />
U međuvremenu narežemo stari kruh ili pecivo na male kocke, pa ga prepečemo u pećnici. Kad je juha gotova, ulijemo je u zdjelice, pospemo ribanim parmezanom i sitno kosanim peršinom. U svaku zdjelicu stavimo šaku prepečenca i poslužimo<br />
<br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: <br />
400 g krumpira<br />
50 g kuhane šunke<br />
1-2 glavice luka<br />
1,25 l bistre juhe<br />
2 žlice maslinovog ulja<br />
3-4 žlice ribanog parmezana<br />
1 šalica mlijeka<br />
papar<br />
sol<br />
Unknownnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1211058764856531157.post-30967691322503314912010-01-15T07:44:00.001-08:002010-01-15T07:44:40.798-08:00JUHA OD KORABICANAČIN PRIPREME: <br />
Na manje rezance narežite očišćene mlade korabice. Otopite 20 g maslaca i na njemu zažutite sitno nasjeckani luk, dodajte brašno, na brzinu popržite i prelijte sa 2 dl vode. Dodajte korabice, kocku koncentrata za juhu, muškatni oraščić i papar te kuhajte 10 minuta. Umiješajte 3 žlice kiselog vrhnja i po potrebi posolite. Maknite s vatre i pospite žlicom nasjeckanog peršina. Jelo možete obojiti slatkom paprikom.<br />
<br />
<a name='more'></a><br />
POTREBNO: 4 osobe<br />
<br />
3 očišćene mlade korabice<br />
20 g maslaca<br />
sitno nasjeckan luk<br />
20 g brašna<br />
3-4 žlice kiselog vrhnja<br />
kocka koncentrata za juhu<br />
muškatni oraščić<br />
peršin<br />
papar<br />
solUnknownnoreply@blogger.com