JUHA S FEFERONIMA

POTREBNO: 4 osobe

1,5 kg zrelih rajčica
20 dag mrkve
20 dag celera
20 dag luka
40 dag krumpira
1 žutu papriku
grančicu bosiljka
origano
ulje, ljuti feferon
preprženi kruh
sol
  
NAČIN   PRIPREME: 
Operite rajčice, prerežite ih na pola, izvadite im sjemenke i narežite na veće komade. Stavite ih u posudu zajedno s mrkvom, celerom, lukom i krumpirom koje ste očistili i narezali na podjednake kockice. Zalijte s pola litre vode iz Brita pročišćivača posolite i pustite da uzavrije. Smanjite plamen i kuhajte oko pola sata. Maknite s plamena i sve izmiksajte. Dobivenu smjesu prebacite u jednu posudu, po potrebi dosolite, začinite s malo ljutog feferona, dobro promiješajte i ostavite da se prohladi. Bosiljak sitno nasjeckajte, dodajte malo origana i 4 žlice ulja. Juhu podijelite u 4 zdjelice, u svaku dodajte par kapi aromatičnog ulja, u sredinu stavite kockice narezane paprike i poslužite uz proprženi kruh. Umjesto svježe paprike možeteposlužiti kockice svježeg kozjeg sira.